Bygge och renovering av hus är knepigt och proffs behöver anlitas. Städning av sitt hus är dock något du kan göra själv även om det finns proffsiga städfirmor att anlita över hela landet.

Det många inte tänker på är att om du inte städar huset ordentligt några gånger per år så är risken att det flyttar in ohyra av olika slag som förkortar livslängden på huset, vilket kostar tid och pengar att korrigera. Tid och pengar du skulle kunna spendera på att just göra huset finare.

Köket är det rum i huset som man bör städa oftast, då matrester är i särklass den största boven. Sedan kommer badrummen, där stora depåer av hudavlagringar och mögel kan börja frodas. Förutom god städning krävs här ordentlig ventilation.

Källarutrymmen behöver man också städa grundligt ca 2 gånger per år, där golvbrunnar i tex tvättstugor kan surna, dessutom är det här till exempel myror först invaderar, efter köket då. I källare behövs också ordentlig ventilation.

Rum där barn ofta vistas är också rum man måste hålla ett öga på, speciellt om de små liven tillåts äta snacks i form a chips och popcorn så får inte dessa bli liggande för länge, för då kommer myrorna.

Storstädning av hus är något högst nödvändigt och ska vara en naturlig del av underhållet för ditt hus, och orkar du inte ta hand om det själv finns det som sagt många städfirmor som sysslar med detta, speciellt firmor specialiserade på flyttstädning brukar vara vassa på just detta. Den vardagliga städningen kan man ju såklart leja bort, men tänk på att RUT avdraget knappast kommer täcka för hela året.